Mw. Moniek Kamps

Verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

Gynaecologische oncologie

BIG-register

19019074030

Contact

Over

Ik werk sinds 1989 in het Maastricht UMC+. Daar ben ik als verpleegkundige begonnen op de afdeling Gynaecologie, waarna ik me in 1994 heb gespecialiseerd tot obstetrie/gynaecologieverpleegkundige en in 1998 tot oncologieverpleegkundige. Sinds het afronden van de master Advances Nursing Practice (ANP) in 2006 ben ik fulltime verpleegkundig specialist bij de gynaecologische oncologie.

Ik ben verantwoordelijk voor het totale zorgproces, vanaf de diagnose tot en met de follow up, van de gynaecologische oncologiepatiënt. In mijn werk staat de patiënt centraal. Ik probeer daarom zo goed mogelijk en laagdrempelig bereikbaar te zijn voor de patiënten.

De verpleegkundig specialist houdt zich niet alleen bezig met de lichamelijke behandeling ('cure') maar ook met de psychisch-sociale kant van de behandeling ('care'). In mijn functie probeer ik op deze manier bij te dragen aan de behandeling van de mens in zijn geheel. Na de behandeling richt ik me samen met de patiënt op de nog resterende (lichamelijke en psychosociale) klachten. Welke klachten zijn er en wat is er aan te doen of hoe kan de patiënt er het beste mee leren leven? De dankbaarheid en tevredenheid van patiënten zorgen ervoor dat ik mijn werk iedere dag met plezier doe.

Ik ben lid van een aantal werkgroepen, waaronder het landelijk Verpleegkundig Academisch Netwerk Gynaecologie (VANG), het regionale Verpleegkundig Netwerk Oncologische Gynaecologie (VNOG) en Gynaecologische Oncologie Limburg (GOL).Tevens ben ik praktijkopleider van verpleegkundig specialisten in opleiding van de Hogeschool Zuyd.

Sluit de enquête