Sandra Klos

Mevr. S. Klos

Verpleegkundige Medische Oncologie

Aandachtsgebieden

Neuro-oncologie
Hoofdhals kanker
Gynaecologische kanker
Sarcomen

BIG-register

99059688630

Contact

Polikliniek Oncologie: 043-3876400
E-mail: poli.oncologie@mumc.nl

Over

Na het afronden van mijn verpleegkundige opleiding, heb ik in 2007 de opleiding tot oncologieverpleegkundige afgerond. In 2008 ben ik in het Maastricht UMC+ begonnen. Tot 2018 heb ik op de afdeling oncologie/hematologie gewerkt. Hier heb ik veel over de oncologie geleerd. In 2018 maakte ik de overstap naar de hoofd-halskanker zorglijn, waar ik als casemanager heb gewerkt.

Sinds mei 2020 ben ik begonnen in mijn huidige functie als oncologieverpleegkundige/casemanager voor de “RARE-tumoren.” Dit is een groep patiënten met zeldzame tumoren binnen de zorglijnen: hoofd-hals oncologie, neuro-oncologie, gynaecologische oncologie en de sarcomen. Ik begeleid patiënten die een behandeling met chemotherapie moeten ondergaan.

Ik vind het belangrijk om goede zorg aan patiënten te leveren, waarbij er aandacht is voor hun ziektebeeld, maar waar ook aandacht is voor andere zaken. Samen met de patiënt zoek ik naar oplossingen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om aandacht te besteden aan hun naasten. Zij spelen een erg belangrijke rol in het leven  van de patiënt. We werken als zorgverleners in een multidisciplinair team, zodat we samen de best mogelijke zorg voor iedere patiënt kunnen leveren.

Sluit de enquête