Loes Kooreman

Drs. Loes Kooreman, MD

Patholoog

Korte beschrijving

Loes Kooreman is werkzaam sinds 2014 als patholoog in het MUMC+. Haar primaire aandachtsgebieden zijn gynaecopathologie, mammapathologie en cytologie. Zij neemt deel aan verschillende multidisciplinaire overleggen t.a.v. patiëntenzorg of research. Tevens is zij betrokken bij genetisch onderzoek en moleculaire pathologie. Daarnaast participeert zij in de supervisie van de arts-assistenten en geeft zij onderwijs aan geneeskunde-studenten of collega artsen. Ook is zij betrokken bij algemene zaken van de afdeling, zoals bijvoorbeeld ICT.

Aandachtsgebieden

  • gynaecopathologie
  • mammapathologie
  • cytologische pathologie

BIG-register

19909882101

Contact

E-mail: loes.kooreman@mumc.nl
Telefoon: +31 4 3387 24 36

Opleidingen

De studie geneeskunde werd door Loes Kooreman gevolgd aan de Universiteit van Maastricht, waar ze ook haar opleiding tot patholoog voltooide. Tijdens deze opleiding genoot ze stages in het st. Elisabeth ziekenhuis van Tilburg en in het Zuyderland ziekenhuis te Heerlen. In 2014 werd zij erkend als patholoog en sindsdien is ze als staflid werkzaam in het MUMC+.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Diagnostische & Research Focus
Loes Kooreman houdt zich in het bijzonder bezig met de gynaecopathologie, mammapathologie en cytologie. Op deze wijze maakt zij deel uit van de oncologische zorg binnen het Maastricht UMC+. Naast de patiëntenzorg is zij tevens nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, waarbij eveneens in multidisciplinaire teams samengewerkt wordt.

Nevenfuncties, congressen en werkgroepen
Loes Kooreman is betrokken bij de kwaliteit van de patiëntenzorg en heeft tot het opheffen van de SKML van 2015 tot en met 2019 de landelijke rondzendingen van het mammacarcinoom verzorgd. Vanaf 2021 neemt zij deel aan het CRGO (Commissie Richtlijnen Gynaecologische Oncologie) als vertegenwoordiger van de NWGP (Nederlandse Werkgroep Gynaecopathologie). Sinds 2018 is zij een actief lid van de NWGP en vertegenwoordigd zij hen meer recent ook in de nieuwsbrief van de WOG (werkgroep oncologische gynaecologie).

Ze volgt met interesse nationale en internationale symposia en congressen en is ook lid van meerdere consortia. Ook is ze actief in regionale en lokale werkgroepen met als doel het optimaliseren van de patiëntenzorg.

Sinds september 2022 is Loes medisch voorzitter van de mammazorglijn van het Maastricht Comprehensive Cancer Center. En vanaf november 2022 is zij voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Gynaecologie Pathologie (NWGP).

 

Sluit de enquête