Nienke Kuijsters

Dr. Nienke Kuijsters

Radiotherapeut-oncoloog

Aandachtsgebieden

Bestraling van urologische en gynaecologische tumoren.

BIG-register

59917599901

Contact

Over

In 2013 rondde ik mijn geneeskunde studie af in Maastricht. Duidelijk was dat mijn affiniteit lag bij de organen in het kleine bekken. Nadat ik eerst binnen de gynaecologie heb gewerkt als arts, en later als onderzoeker, heb ik uiteindelijk mijn specialisten opleiding tot radiotherapeut-oncoloog gevolgd in het Radboud UMC in Nijmegen.

In 2019 promoveerde ik aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hier werkte ik met een, deels technisch en deels medisch, team samen aan het ontwikkelen van nieuwe technieken. Een ervaring die ik in mijn huidige werk meeneem.

Ik ben vanaf 2022 werkzaam bij MAASTRO en ik leg mij voornamelijk toe op de behandeling van gynaecologische en urologische tumoren. In het kader hiervan pas ik ook brachytherapie toe, waarbij de tumor wordt bestraald door middel van naalden of zaadjes welke in de tumor worden geplaatst. Hiermee kunnen we bij sommige tumoren een hoge dosis radiotherapie geven met een gunstiger bijwerkingen patroon.

Als radiotherapeut ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO), het Landelijk Platform Radiotherapie bij Gynaecologische Tumoren (LPRGT) en de European Society for Radiation and Oncology (ESTRO).

Sluit de enquête