Xiaofei Li

Dr. Xiaofei Li, MD PhD

Patholoog

Korte beschrijving

Xiaofei Li is sinds november 2017 werkzaam als Patholoog in het MUMC+. Zijn voornaamste aandachtsgebieden zijn de cardiovasculaire pathologie, dermatopathologie obductie pathologie en hoofd- en hals pathologie. Hij neemt deel aan meerdere MDO's. Daarnaast participeert hij in de supervisie van de arts-assistenten en geeft hij onderwijs aan geneeskundestudenten.

Aandachtsgebieden

  • cardiovasculaire pathologie
  • dermatopathologie
  • obductie pathologie
  • hoofd- en hals pathologie
  • longpathologie
  • longneuro-endocriene tumor
  • uropathologie

BIG-register

89908612901

Contact

Email: xiaofei.li@mumc.nl
Telefoon: +31 4 3387 46 10

Over

Opleiding
Xiaofei Li heeft van 1993-1998 geneeskunde gestudeerd aan Faculteit geneeskunde, the Harbin Medical University, China. In 1998 heeft hij het Chinees artsexamen behaald. Van 2001-2007 zette hij zijn studie voort aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam, Nederland. In 2007 heeft hij het Nederlands artsexamen gehaald. Tussen 2007 en 2011 heeft hij promotieonderzoek gedaan bij de afdeling Cardiologie en de afdeling Pathologie, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam en in 2014 heeft hij zijn thesis, getiteld als “Unsuccessful plaque healing and the acute coronary syndromes, a paradigm shift” verdedigd. Van 2012 t/m 2017 was hij in opleiding bij de afdeling Pathologie van het Academisch Medisch Centrum der Universiteit van Amsterdam.

Promotie-onderzoek
Tussen 2007 en 2011 heeft hij promotieonderzoek gedaan bij de afdeling Cardiologie en de afdeling Pathologie, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam en in 2014 heeft hij zijn thesis, getiteld als "Unsuccessful plaque healing and the acute coronary syndromes, a paradigm shift" verdedigd.

Werkervaring

Sinds november 2017 is Xiaofei Li werkzaam als staflid bij de afdeling pathologie in het MUMC+.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Lidmaatschappen

Lid van Association for European Cardiovascular Pathology (AECVP)
Lid van Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP)
Lid van Obductiepathologie
Lid van Cardiavcasculaire Pathologie

Sluit de enquête