Dr. M. Lobbes

Radioloog-oncoloog

Aandachtsgebieden

Borstkanker

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

Na mijn opleiding tot radioloog in het Maastricht UMC+ heb ik hier ook de superspecialisatie tot borstradioloog afgerond. Hierdoor beschik ik over een uitgebreide superspecialistische kennis en ervaring van  alle facetten van beeldvorming van de borsten. Ik vind het belangrijk dat radiologen binnen de regio met een ingewikkeld medisch probleem op het gebied van borstkanker bij mij terecht kunnen.  Ik ben tevens gecertificeerd screeningsradioloog van het landelijk bevolkingsonderzoek naar borstkanker en ik ben deskundig op het gebied van de beeldvorming bij longkanker.

In mijn werkt stel ik het belang van de patiënt altijd voorop. Ik probeer om te beginnen bij elke patiënt het radiologisch onderzoek zo efficiënt mogelijk, dat wil zeggen in zo min mogelijk stappen, uit te voeren. Daarnaast maken we in het Maastricht UMC+ (als  eerste instituut in Nederland) gebruik van de nieuwe mammografische techniek Contrast Enhanced Spectral Mammography (CESM). Hiermee kunnen we afwijkingen nauwkeuriger inschatten, hetgeen het doen van borstpuncties overbodig maakt.

In  het Maastricht UMC+ ben ik verantwoordelijk voor de logistiek van de klinische beeldvorming rondom borstkanker. Daarnaast voer ik - samen met anderen - diverse wetenschappelijke onderzoeken uit en begeleid ik arts-assistenten in hun opleiding tot radioloog. Ik ben lid van de NABON Breast Cancer Audit (NBCA), de sectie mammaradiologie van de Nederlandse Vereniging van Radiologie en van het bestuur voor Europese borstkankereducatie van de European Society of Breast Imaging (EUSOBI).

 

 

 

Sluit de enquête