Dr. D.  Lobbezoo

Dr. D. Lobbezoo

Medisch Oncoloog

Aandachtsgebieden

Binnen de medische oncologie ben ik onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor de klinische patiënten. Daarnaast ben ik werkzaam als stafadviseur binnen het MUMC+ en onder andere bezig met doelmatige inzet van dure geneesmiddelen.

BIG-register

79911417301

Contact

Polikliniek Oncologie: 043-3876400
Email: poli.oncologie@mumc.nl

Over

Mijn opleiding tot medisch oncoloog in het Maastricht UMC+ heb ik afgerond in 2021. Tijdens mijn opleiding heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan onder begeleiding van prof. dr. V. Tjan-Heijnen naar de behandeling van uitgezaaide borstkanker.

Vanwege mijn interesse in de beleidsmatige kant van de oncologische zorg, en in het speciaal de inzet van dure geneesmiddelen, ben ik daarna als medisch adviseur betrokken geweest bij overheidsprojecten rondom dure geneesmiddelen.

In 2022 ben ik gestart binnen het MUMC+ als projectleider dure geneesmiddelen met als doel de dure geneesmiddelen zo optimaal mogelijk in te zetten. Hierbij houd ik me bezig met doelmatigheidsprojecten, waarin we samenwerken met alle academische ziekenhuizen in Nederland.

Daarnaast werk ik een deel van de week als medisch oncoloog in de kliniek. Hierbij draag ik zorg voor (de supervisie van) de patiënten die zijn opgenomen in ons ziekenhuis. 

Sluit de enquête