Olde Damink

Prof. dr. S.W.M. Olde Damink

Oncologisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • HPB- chirurgie

BIG-register

BIG-89044624701

Contact

Patiënten:

  • Polikliniek Chirurgie: T. +31(0)43 387 49 00
  • Verpleegafdeling B4: T. +31(0)43 387 44 20 of +31(0)43 387 64 20

Verwijzers en overige:

  • Secretariaat, Nicole Hermans: T. +31(0)43 388 14 99

Over

Na het afronden van de opleidingen Gezondheidswetenschappen en Geneeskunde, is Prof. dr. Steven W.M. Olde Damink gestart met zijn promotieonderzoek in combinatie met de opleiding chirurgie, beiden op de afdeling Chirurgie in het Maastricht UMC+. In 2005 is hij cum laude gepromoveerd en een halfjaar later voltooide hij de opleiding tot chirurg. Daarna heeft hij 1,5 jaar lang gewerkt in de Universiteitskliniek Essen te Duitsland waarna hij vier jaar afwisselend in het MUMC+ en in de ziekenhuizen van het University College London te Groot-Brittannië werkzaam was. Momenteel is hij nog steeds werkzaam als consulent HPB-chirurgie en levertransplantaties in Londen maar sinds 2012 ben werkt hij hoofdzakelijk in het Maastricht. 

Naast zijn functie als HPB-chirurg (lever, galweg en alvleesklier) is Prof. dr. Olde Damink ook hoofd van het voedingsteam en afdelingshoofd van de Onderzoekslaboratoria Chirurgie.
Hij draagt graag bij aan optimale zorg van oncologische patiënten in de regio met alles wat er aan technologische ontwikkelingen beschikbaar is. Daarbij vindt hij het belangrijk om binnen het draaglijke van iedere patiënt tot het uiterste gaan en hecht veel waarde aan shared decision making. Ook vind hij multidisciplinair werken een belangrijk aspect. Het geeft hem veel voldoening als het multidisciplinaire team kan zorgen voor een langere levensduur en een betere kwaliteit van leven van de patiënt.

Een deel van zijn werk bestaat uit het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar onder meer leverfalen, kanker cachexie (sterke vermagering door kanker) en tumormetabolisme. Daarnaast begeleid Prof. dr. Olde Damink onderzoekers en artsen in opleiding. Ook is hij researchlijnleider binnen de NUTRIM School of Nutrition and Translational Research in Metabolism, (bestuurs-)lid van de Netherlands en de European Society of Parenteral and Enteral Nutrition ((N)ESPEN), de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie en de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.

Sluit de enquête