Dr. A. Piatkowski de Grzymala

Plastisch chirurg

Korte beschrijving

Plastisch, reconstructief- en handchirurg

Aandachtsgebieden

Plastisch, reconstructief- en handchirurg

Contact

Oncologiecentrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

Na het afronden van mijn opleiding tot plastisch chirurg in het Universitair Ziekenhuis in Aken, heb ik me in de Verenigde Staten via een ‘fellowship’ van de American Society for Aesthetic Plastic Surgery verder kunnen specialiseren in de plastische en reconstructieve chirurgie. Sinds 2011 ben ik werkzaam in Nederland. Ik heb een aanstelling aan zowel het Maastricht UMC+ als VieCuri Medisch Centrum in Noord-Limburg. Mijn specialiteit is  reconstructieve microchirurgie, waarbij ik onder andere ervaring heb met microchirurgische borstreconstructietechnieken zoals de DIEP-flap reconstructie en reconstructies middels prothesen. Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in esthetische chirurgie. Vanuit die achtergrond werk ik mee aan een groot landelijk onderzoek naar de mogelijkheid tot borstreconstructie met behulp van vetweefsel dat door liposuctie is verkregen. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in handchirurgie.

In mijn werk hecht ik veel waarde aan de wensen van de patiënt. Ik vind het daarom erg belangrijk dat elke borstkankerpatiënt al bij de diagnose de best mogelijke voorlichting en zorg krijgt, ook wat betreft een eventuele borstreconstructie. Als lid van een uitstekend multidisciplinair team probeer ik hier bij elke patiënt een waardevolle invulling aan te geven.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) en de Duitse Vereniging voor Plastische Chirurgie (DGPRAC). Ook maak ik deel uit van Interplast Germany, een internationale vereniging voor plastisch chirurgen die in derdewereldlanden opereren.

Sluit de enquête