Kobe Reynders

Dr. Kobe Reynders

Radiotherapeut-oncoloog

Aandachtsgebieden

Bestraling van urologische en gynaecologische tumoren.

BIG-register

79926145601

Contact

Over

Mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog heb ik in 2019 afgerond bij de Katholieke Universiteit Leuven, na opleidingsjaren in het Universitair Ziekenhuis te Leuven en de Cliniques Universitaires Saint-Luc (Brussel). Hierna ben ik aan de slag gegaan bij MAASTRO, om me toe te leggen op urologische en gynaecologische tumoren, meer in het bijzonder op brachytherapie. Ook palliatieve radiotherapie behoort tot mijn behandeldomeinen. Tot slot hou ik me sinds meerdere jaren bezig met fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar heterogeniteit van immuuncellen binnen bepaalde types longtumoren.

Ik ben lid van de European Society of Therapeutic Radiation Oncology (ESTRO) en de Belgische Vereniging voor Radiotherapie-Oncologie (BeSTRO). Binnenkort volgt eveneens een lidmaatschap bij de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie-Oncologie (NVRO). Ik ben voornamelijk werkzaam in Maastro, maar heb eveneens activiteiten te Heerlen.

Radiotherapie-Oncologie is voor mij een unieke combinatie omdat het een technische discipline combineert met nauw patiëntencontact gedurende vaak meerdere weken. Eerlijke en open communicatie is hierbij zeer belangrijk, zodat samen met de patiënt een optimaal traject kan worden uitgestippeld, zowel bij diagnose als bij opvolging nadien. Een goede behandelingskeuze is voor mij bovendien gebaseerd op meer dan enkel je actuele ziektetoestand. Ook je familiale situatie, draagkracht, levensvisie,… komen aan bod.

Sluit de enquête