Dr. R. Rouhl

Neuroloog

Aandachtsgebieden

Symptomatische epilepsie; epilepsie die ontstaat als gevolg van een hersenziekte, zoals een beroerte of een hersentumor.

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

Na mijn studie geneeskunde ben ik in het Maastricht UMC+ begonnen aan een combinatietraject waarbij ik het doen van wetenschappelijk onderzoek heb gecombineerd met mijn opleiding tot neuroloog. Sinds 2012 werk ik als neuroloog in het UMC Maastricht+. Ik heb me hoofdzakelijk toegelegd op de behandeling van mensen met epilepsie. Daarbij houd ik me vooral bezig met mensen met symptomatische epilepsie; epilepsie die ontstaat als gevolg van een hersenziekte, zoals een beroerte of een hersentumor.

Ik vind het heel erg belangrijk dat ik een patiënt in staat stel op grond van alle informatie en beschikbare behandelopties een weloverwogen keuze te maken. Als ik vervolgens van de patiënt hoor dat het als gevolg van de ingestelde behandeling weer beter gaat en hij/zij minder of zelfs helemaal geen epileptische aanvallen meer heeft en daardoor weer naar buiten durft, dan haal ik daar veel voldoening uit.

In het Maastricht UMC+ voer ik wetenschappelijk onderzoek uit naar diepe hersenstimulatie bij epilepsie. Ik besteed tevens een deel van mijn tijd aan het geven van onderwijs aan studenten geneeskunde en aan arts-klinisch onderzoekers in opleiding. Ik ben lid van diverse werkgroepen en verenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Neurologie (NVN) en de landelijke werkgroep Deep Brain Stimulation bij Epilepsie.

Sluit de enquête