Drs. J. Schoenmaekers

Longarts

Aandachtsgebieden

Longkanker

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

In 2016 heb ik mijn opleiding als longarts afgerond en sindsdien werk ik als longarts in het Maastricht UMC+. Tijdens mijn opleiding heb ik mij reeds verdiept in de longoncologie en nu is dat dan ook mijn aandachtsgebied. Ik houd me met name bezig met de behandeling van longkanker.

Een goede behandelrelatie met mijn patiënten is voor mij erg belangrijk. Ik neem dan ook ruim de tijd voor elke patiënt en probeer samen met hen de juiste behandelstrategie uit te stippelen. Elke nieuwe patiënt zal uitgebreid worden besproken in een multidisciplinair overleg, waardoor er overleg kan zijn tussen verschillende specialisten, wat belangrijk is voor de juiste behandeling. De behandeling kan ook in onderzoeksverband zijn, waardoor het mogelijk kan zijn om als patiënt de nieuwste therapie als een van de eersten te krijgen. Deze werkzaamheden combineer ik met een promotieonderzoek dat gaat over hersenmetastasen bij longkanker.

Naast mijn werk als longoncoloog zie ik ook mensen met andere longaandoeningen. Tevens houd ik mij bezig met het opleiden van  longartsen in opleiding  en geneeskunde studenten. Ik ben lid van de NVALT en van de IASLC.

Sluit de enquête