Mevr. D. Starren

Oncologieverpleegkundige

Aandachtsgebieden

Longoncologie

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

 

Over

Na het afronden van mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik aan de slag gegaan in het Maastricht UMC+. Daar heb ik van 1992 tot 2009 met veel plezier gewerkt op de longafdeling. Ik heb mij vervolgens bijgeschoold in de longoncologie en werk sindsdien poliklinisch. Daar verzorg en begeleid ik patiënten bij wie longkanker is vastgesteld. Ik ben hun vaste aanspreekpunt tijdens de gehele behandeling en ook tijdens de eventuele palliatieve fase. Ik probeer de patiënt en diens familie en naasten in deze moeilijke periode zoveel mogelijk steun te bieden.

In mijn werk staat de patiënt op de eerste plaats. Samen met mijn collega's zet ik mij ervoor in dat de behandeling en zorg zo goed mogelijk aansluiten op de wensen en behoeften van de individuele patiënt. In mijn werk wil ik graag helpen de rugzak van de patiënt, die vol zit met ziekte, bijbehorende vragen en onduidelijkheden, iets lichter te maken. Het geeft mij voldoening wanneer de patiënten en hun families tevreden zijn, als ze weten waar ze aan toe zijn en als ze zich – ondanks hun rugzak – gesteund voelen.

Ik doe mijn best om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de longoncologie en bezoek daarom regelmatig symposia en congressen. In het Maastricht UMC+ draag ik ook mijn steentje bij aan diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Sluit de enquête