Dr. Evert van Limbergen

Radiotherapeut-oncoloog

Aandachtsgebieden

Bestraling van urologische en gynaecologische tumoren.

BIG-register

19918055801

Contact

Over

Na het afronden van mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog in het Universitair Ziekenhuis in Leuven (België) in 2014, heb ik de overstap gemaakt naar MAASTRO Clinic in Maastricht. Ik houd mij in het bijzonder bezig met bestraling van urologische en gynaecologische tumoren. Ik doe dit werk zowel in Maastricht als in Venlo.

Ik vind  het belangrijk dat elke patiënt de best mogelijke oncologische zorg krijgt. Hiervoor is het nodig dat we multidisciplinair samenwerken met verschillende specialisten. Zo kunnen we het onderste uit de kan halen als dit nodig is. Ik ben me ervan bewust dat elke mens op zijn eigen manier in het leven staat. Daarom is het zeer belangrijk open met patiënten en hun familie te kunnen spreken over de diagnose en de mogelijke behandelingsopties gedetailleerd en interactief toe te lichten. Gezamenlijk kunnen we dan tot het ideale behandelingsvoorstel komen, een voorstel dat echt op maat is voor elke, unieke patiënt.

Ik ben lid van de European Society of Therapeutic Radiation Oncology (ESTRO) en de Belgische Vereniging voor Radiotherapie-Oncologie (BVRO). Daarnaast heb ik een grote interesse voor wetenschappelijk onderzoek. Mijn aandacht gaat daarbij uit  maar het onderzoeken van de moleculaire biologische processen die de drijvende kracht vormen achter het ontstaan en de groei van kanker. Die kennis moet ons helpen nieuwe behandelstrategieën uit te werken en te voorspellen welke patiënten wel of niet op een bepaalde behandeling zullen reageren. In dit kader promoveerde ik in februari 2014 te Leuven met de een proefschrift getiteld: ‘De Moleculaire Pathogenese van Hoofd en Hals tumoren: De Rol van Tyrosine Kinasen en Humaan Papilloma Virus’.

Sluit de enquête