Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
Maud Widdershoven

Ga terug

Mevr. M. Widdershoven

Verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

Borstkanker

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400
Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum vitae

Na het cum-laude afronden van de opleiding tot HBO-verpleegkundige in 2013 ben ik gaan werken binnen het Oncologie Centrum MUMC+. Allereerst in de functie van researchverpleegkundige, waarbij ik oncologische patiënten begeleidde die deelnamen aan (inter-)nationaal klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van nieuwe medicijnen of interventies (Clinical Trials). Vervolgens heb ik mijn loopbaan voortgezet als verpleegkundige binnen de medische oncologie, specifiek bij de zorglijn borstkanker. In 2019 heb ik de opleiding Master Advanced Nursing Practice (M-ANP) afgerond en sinds die tijd werk ik als verpleegkundig specialist, gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met vroegstadium of uitgezaaide borstkanker.

Het belangrijkst vind ik dat de patiënten en hun naasten begrijpen waarom en met welk doel zij een bepaalde behandeling ondergaan. Ik ondersteun en begeleid patiënten gedurende het behandeltraject met systemische therapie en tijdens de nazorg-/follow-up periode. Daarbij probeer ik een laagdrempelig aanspreekpunt voor de patiënt te zijn. De toegevoegde waarde van de verpleegkundig specialist ligt in de competenties waarbij medische en verpleegkundige zorg door één persoon aan patiënten kan worden geboden. De verpleegkundig specialist heeft veel praktijkervaring met een specifieke patiëntengroep en dit komt de kwaliteit van de patiëntenzorg ten goede. Samen met medisch specialisten, arts-assistenten, verpleegkundigen en paramedici streef ik er naar om goede, patiëntgerichte zorg te leveren binnen deze borstkankerzorg.

Om mijn functie zo optimaal mogelijk uit te voeren en mijn kennis steeds meer uit te breiden, neem ik deel aan cursussen, multidisciplinaire overleggen en bezoek ik regelmatig symposia. Daarnaast beoordeel ik als assessor binnen Zuyd Hogeschool de vaardigheden van verpleegkundig specialisten in opleiding.

Sluit de enquête