Ondersteunende zorg

Oncologische revalidatie

Corona crisis: zo blijf je thuis in beweging!Corona crisis: zo blijf je thuis in beweging! 

Omdat wij het belangrijk vinden dat onze patiënten ook nú voldoende bewegen, hebben we de mogelijkheden tot bewegen in de thuissituatie hier op een rij gezet.

 

 


Coronacrisis: zo blijf je mentaal weerbaar in een tijd van onrust
Corona crisis: zo blijf je mentaal weerbaar in een tijd van onrust 

Hoe kunt u, in de periode dat het programma oncologische revalidatie tijdelijk is stopgezet, omgaan met de psychische en sociale gevolgen van de coronacrisis? Omdat wij het belangrijk vinden om u ook nú te ondersteunen, hebben we een aantal adviezen en tips op een rij gezet.

___________________________________________________________________________

Gelukkig overleven steeds meer mensen kanker. Kanker of de behandeling ervan gaat wel vaak gepaard met klachten of restverschijnselen. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, pijn, depressie of angst. Daardoor kunt u sociale en lichamelijke problemen ervaren in uw dagelijkse functioneren zowel thuis als in uw werk.

Om tijdens of na kanker zo goed mogelijk te functioneren of de draad weer op te pakken, kan het nodig zijn om fysiek, emotioneel en sociaal te revalideren. Tijdens de revalidatie leert u om te gaan met mogelijke problemen. U krijgt advies over hoe u uw leven kunt oppakken, gaat aan de slag met uw algehele conditie en u leert hoe u uw energie het beste kunt verdelen.

Bent u onder behandeling voor kanker of hebt u onlangs kanker gehad? Ervaart u op fysiek, emotioneel en/of sociaal gebied klachten? Dan kan revalideren zinvol zijn. Praat met uw arts of verpleegkundige over uw klachten. Om deel te nemen aan het programma Oncologische revalidatie heeft u een verwijzing nodig.