Wetenschappelijk onderzoek

Naast het bieden van de beste zorg, wordt binnen het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center (MCCC) telkens gezocht naar nieuwe methoden en technieken voor diagnostiek en behandeling. Het MCCC werkt nauw samen met het onderzoeksinstituut GROW (School for Oncology & Reproduction). Samen doen zij wetenschappelijk onderzoek dat leidt tot nieuwe inzichten, behandelingen en medicijnen.

Logo GROW School for Oncology & Reproduction

GROW: School voor Oncologie & Reproductie verricht research met een sterke connectie tussen fundamenteel, translationeel en klinisch wetenschappelijk onderzoek. Hierbij zijn vragen uit de kliniek leidend.

Kankeronderzoekfonds Limburg
Steun onderzoek naar kanker in Limburg

We verbinden wetenschappelijk onderzoek en onderwijs met zorg, zodat nieuwe behandelingen kunnen worden ontwikkeld. Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel en we proberen het ontstaan van kanker tot in detail te begrijpen om zo de ziekte zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen en de kwaliteit van leven te vergroten. Mét functiebehoud. De innovatiecirkels op deze pagina laten zien hoe onze wetenschappers en specialisten nieuwe kennis opdoen en in de praktijk brengen.  Lees ook het E-boek "MCCC Circles of Innovation" op deze pagina. In dit boekwerk staan alle innovatiecirkels en laten we zien hoe onze wetenschappers en zorgprofessionals samenwerken. 

Circle of innovation - 19 - Breast reconstruction
Functiebehoud bij borstkanker Herstel van gevoel in de borst na borstreconstructie
Lees meer
Circle of innovation - 15 - Skin Cancer
Huidkanker Niet-invasieve behandeling van basaalcelcarcinoom
Lees meer
COI primaire preventie
Lees meer
Sluit de enquête